Jestem ECO #waterless

Ujędrniający olejek do demakijażu 
Unikalna kompozycja 10 aktywnych olejów 

olej z róży (Rosa Canina Friut Oil, Rosa Mosqueta )
- (Rosa Canina Friut Oil, Rosa Mosqueta ) - naturalny olej otrzymywany z nasion róży dzikiej odmiana Rosa mosqueta rosnącej w Chile. Składniki aktywne Rosa mosqueta uczestniczą w syntezie błon komórkowych i ogólnie regeneracji komórek, przyspieszają regenerację komórek naskórka, spowalniają procesy starzeniowe, posiadają właściwości przeciwzmarszczkowe, przyczyniają się do nadania skórze gładkiego wyglądu. Surowiec bardzo bogaty w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe (ok. 80%) (kwas gamma-linolenowy (GLA), kwas linolowy (LA) oraz kwas palmitynowy i stearynowy.
olej sojowy
- olej otrzymywany z nasion soi, rośliny uprawianej w wielu krajach, m.in. w USA, Chinach i in. Olej zawiera ok. 50% kwasu linolowego, jednego z głównych kwasów z grupy NNKT.
olej z passiflory
- Passiflora incarnata (męczennica) – łagodzi podrażnienia, uspokaja i wpływa kojąco na skórę. Łagodzi negatywny wpływ zanieczyszczeń, środowiska, stresu, zmęczenia, oczyszcza skórę ze zbędnych i toksycznych produktów przemiany materii.
olej brzoskwiniowy
- wytłaczany jest z pestek brzoskwini (Prunus persica). Ma skład i właściwości podobne do oleju migdałowego. Jest dobrze tolerowany przez wszystkie rodzaje skóry, działa regenerująco, wygładzająco i zmiękczająco.
olej Canola
Bogaty w naturalną witaminę E, działa łagodząco i przeciwza¬palnie, porównywalnie ze sterydami (hydrokortyzonem), ale bez skutków ubocznych typowych dla tej grupy leków.
Olejek Monoi
Monoi w starym języku tahitańskim, oznacza "perfumowany olej"  Jest to olejowy ekstrakt z kwiatów Gardenii tahitańskiej Tiare(Gardenia Tahitensis) o zapachu egzotycznych kwiatów. Nawilża, wygładza i zmiękcza skórę, pozostawia na jej powierzchni delikatny, jedwabisty film, który chroni przed czynnikami środowiska oraz dodatkowo wzmacnia i zwiększa elastyczność skóry, przyspiesza opalanie. Wykazuje właściwości przeciwzapalne, łagodzące i gojące drobne uszkodzenia skóry.
 
 
Olej Incha Inchi (Plukenetia volubilis seed oil)
(Plukenetia volubilis seed oil) - – otrzymywany w procesie tłoczenia na zimno orzechów rośliny  Plukenetia volubilis. Jest to roślina pochodząca z amazońskich terenów Peru, znana od tysięcy lat przez lokalną ludność. W epoce Inków została doceniona ze względu na wysoką zawartość kwasów tłuszczowych (50-55%) i protein (25-35%). W porównaniu z innymi olejami o nasionach oleistych Inca Inchi posiada najwyższą zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych (94%). Jest ponadto skoncentrowanym źródłem antyoksydantów (ponad 2000 mg/kg tokoferoli).  Jego wyjątkowe właściwości wynikają również z  korzystnego stosunku ilościowego między kwasami tłuszczowymi Omega 3 i Omega 6.Dzięki kwasom Omega-3 (alfa-linolenowy – ok. 54%) posiada działanie przeciwzapalne i regenerujące, natomiast wysoka zawartość kwasów Omega-6 (ok. 33%) sprawia, że olej ten zapobiega utracie wody z naskórka, a także działa łagodząco na skórę podrażnioną i szorstką. Zalecane użycie w:      
- preparatach przeciwstarzeniowych,
- kosmetykach regenerujących,
- preparatach gojących,
- preparatach zapobiegających pojawianiu się rozstępów skóry.
 
Olej z krokosza
 nawilża i uelastycznia skórę. 
Olej Moringa
rafinowany olej z nasion drzewa moringa oleifera, która nazywana  jest „drzewem cudu”, ze względu na bogactwo składników odżywczych oraz wszechstronne wykorzystanie wszystkich części  rośliny. Należy do najbardziej stabilnych oksydacyjnie olejów roślinnych, dzięki czemu nie podrażnia skóry. Bogaty w tokoferole działające antyoksydacyjnie, oraz w sterole wspomagające barierię naskórkową, niwelujące dysfunkcje kolagenu w skórze oraz zmniejszające przekrwienie. Zawarty w oleju kwas oleinowy wspomaga transport substancji aktywnych przez naskórek. Olej jest dobrym emolientem zalecanym przy skórze wrażliwej, suchej i popękanej. Zwiększa nawilżenie oraz wygładza skórę. Dodatkowo zawarte w nasionach białka zmniejszają toksyczne działanie kadmu i rtęci na fibroblasty. Olej Moringa ma unikalny profil kwasów tłuszczowych- jest  bogaty w kwas oleinowy i kwas behenowy. Zawiera wyjątkowo niski poziom wielonienasyconych kwasów tłuszczowych. Jest biodegradowalny, posiada certyfikat Cosmos/ Ecocert.
Inne produkty z serii Jestem ECO #waterless  |  Zobacz wszystkie Drukuj